Dags för rapport igen

Nu har det hänt lite hemma igen, på hundfronten.
Dels har vi äntligen fixat den där sista sektionen på stamlinan, så nu kan vi köra 12-spann. Vi slipepr växla mellan Cora och Freja, och Vittra kan alltid följa med, inte bara där vi tror att lös hund passar.
Vittra tyckte det var lite läskigt att vara inspänd i starten första gången, och första sträckan med. Andra gången gick det bättre, bara vi började röra på oss. Hon gillar att göra något allihopa tillsammans, även om det är roligare att vara lös. Vi har börjat köra rundan runt Tvärågården, en runda på ca 11 km. Jag har lite svårt att acceptera att alla byggnader är borta på den gamla ödegården, men vänjer mig kanske sakteliga.

Skade går fortfarande i led med Drífa, och börjar faktiskt snappa upp det där med höger och vänster. Vi har flyttat om lite grann på de övriga, och det ser ut att gå bra. Sist hade vi inte mer trassel än att Ubbe går under stamlinan och trängs med Cora då och då. Kanske har vi hittat det ultimata för stunden i alla fall.

Lördagen den 9 oktober klev vi upp 4 och matade djur, rastade hundar och packade Skade, Gjöa och Vidar i bilen. Vi spenderade hela dagen på SPHK Mäladralens utställning. Vidar som vägrar vara i hundgården fick ligga i baksätet, då hela långa dagen i huset inte var något alternativ.
Tjejerna plockade varsin 1:a, Gjöa plecerade sig även som reserv i öppenklass. Krister började med att låna ut sig till Fia med att värma upp hundar, Det slutade med att han fick hjälpa till i ringen och var med att visa fram Tjerix BIS avelsklass.
Vi åkte hem nöjda med trötta, tog en slappdag på söndagen, men fick mycket nytta gjord ändå. Stolparna till hägnet är nu stadiga efter vinterns snömängd, porten in till fåren är lagad och Lisas klövar är verkade. Tyvärr körde jag sekatören i vaden på mig själv, och sitter nu med ett hål i benet. Tur i oturen att vara halt och lytt, när jag ändå inte vågar gå promenader pga älgjakten.

Eftersom ingen vet när hemsidan ska uppdateras, så kommer brudarnas kritiker här:

Skade
Junkl 1
Typ och helhetsintryck: Utmärkt
Bra huvud och uttryck. Har en aningen stora öron. Korrekt bett, bra hals, överlinje och kropp. Korrekt svans, bra vinklar ben och tassar, utmärkt päls. Rör sig med bra steg.

Gjöa
Ökl1 KkR
Typ och helhetsintryck: Utmärkt
Utmärkt huvud och uttryck. Korrekt bett, bra öron, utmärkt hals, överlinje och kropp. Korrekt svans, bra vinklar, ben och tassar. Är inte i full päls men kvalitén är bra. Rör sig med bra steg.

RSS 2.0