Premiär!

Då har vi tillsist, efter värmebölja och veckor med sjuka människor äntligen kommit ut på premiärturen med valparna. Vi hade befarat galna hundar i starten, men det var lugnare än vi vågat tro. Krister fick springa bredvid och hindra dem från att försöka ta sig in till fåren i starten. Inte så lyckat med fårhagen direkt i andra kurvan, dessutom med hungriga får vid grinden... Fast förbi kom vi, utan alltför mycket trassel.

Valparna jobbade på utmärkt, nästan som om de skulle vara födda till det! ;-)
De drog på med spända linor hela tiden. Fenja och Ubbe jobbade bara på snyggt i ledet, medan Skade gärna ville springa om Bestla. Bestla och Skade försökte då och då dra ut åt sidorna, men skötte sig i övrigt strålande. 
Vi började smått med en 6 km runda, eftersom det var första gången på säsongen, och premiär för de små. Det var lite väl varmt tyckte de, så det blev 2 vattenstopp, även om det sista mest var för att peppa Cora.

Alla jobbade på bra med spända linor hela tiden, utom Freja på 11 år som alltid maskar, och stackars Cora. Vi glömde att socka henne och hon hatar att springa på grovt grus. Efter att ha tröttnat på allvar strettade hon lite, sen gav hon upp. Hon fick åka på 4-hjulingen med oss sista biten eftersom hon vägrade ta ett steg till. Väl hemma haltade hon så hon fick följa med in. Hon fick 2 rimadyl innan de andra fick middag och stallet nattades. När vi började kolla ser vi att hon skavt sönder båda stora trampdynorna fram. Dumma vi som glömde socka! Nu kommer vi aldrig mer att glömma det, och har fått svarta prickar i boken däruppe. Att Cora har förlåtit oss för att hon kan logga inne i soffan, gör inte att det känns bättre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0